فسنجان 

دیدیم هنوز هوا سرده میشه هنوز فسنجون خورد

 مواد لازم :

پیاز 750 گرم ( اندازه تقریبی است بسته به نوع ذائقه میزان پیاز متغییر است )

گردو 250 گرم

 زعفران هل یک تا دوعدد

 نمک رب انار اعلا 4تا 5 قاشق

گوشت مرغ ترجیحا سینه چرخ شده  یا گوشت قرمزچرخ کرده

شکر یک قاشق

آلوی ریز خورشتی به میزان یک چهارم گوشتها

طرز تهیه :

  پیاز هارا خلالی کنید و در روغن سرخ کردنی به مقدار کم سرخ کنید . مقدار پیازها باید دوبرابرگردوهاباشد  گردوهارا تمیز کرده و در آب خیس کنید اگر گردوها تازه باشند با همان آب خیس کرده اگر کهنه باشند آبش را عوض کنیداگر یک لیوان گردو دارید یک لیوان آب اضافه کنید  یا با حلیم کوب یا با مخلوط کن خوب بزنید تا مایع شیری رنگ سفیدی به دست آید هنگام زدن اگر مایع سفت شد دوباره کمی آب اضافه کنید مواد را در قابلمه بریزید یه کمی آب هم درون همزن بریزید و دورش بدهید تا اسراف نشود .پیازها که سرد شده اند را با حلیم کوب بزنید البته کمی آب اضافه کنید پس از زدن پیازها را به گردوها اضافه کرده و یک بار دیگر با حلیم کوب بزنید اجازه دهید تا جوش بیاید چند بار هم بزنید با همین آب کم حالت تفت دادن به خود می گیرد و زمان پخت کمتر می شود وقتی زنگش کمی تغییر کرد مقدار دیگری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب جا بیافتد ممکن است 4تا 5 ساعت طول بکشد حرارت کم مدت زمان طولانی .نیم پز که شد کمی هل سابیده و زعفران اضافه کنید . وقتی خوب پخته شد و جاافتادنوبت به گوشت می رسد می توانید از گوشت مرغ به تنهایی استفاده کنید یا از چرخ به طور جداگانه یا به مقدار مساوی مخلوط کنیدبا مقداری پیاز رنده شده کمی نمک و زعفران خوب ورز دهید کمی که در یخچال بماند زعفران رنگ پس می دهد سپس در یک ماهیتابه تفلون با حرارت خیلی کم گوشت ها را قلقلی کرده و درب ظرف را بگذارید گوشت آب مب اندازد و می پزد مواظب باشید نسوزد سپس گوشتهارا اضافه کرده الوهارا هم همینطور شکر رب انار و نمک اضافه شود و اجازه دهید تا فسنجون جا بیافتد نکته جالب من سالهای سال فسنجون درست می کردم ولی موقع چاشنی که می رسید خودم نمی گذاشتم هر وقت خواهر شوهرم می آمدم او چاشنی می گذاشت چون ذائقه من و او با هم یکی بود ولی دیگه الان یاد گرفتم.نوش جان