خیلی وقتها شده مربا درست می کنید آبکی می شود یک راه ساده برای تبدیل مربا به مارمالاد مربا را روی شعله گاز بگذارید و صبر کنید تا خوب داغ شود سپس بسته به میزان مربا هر یک شیشه مربا یک قاشق مربا پودر ژله اضافه کنید و مرتب هم بزنید سرد که شد درون شیشه گذاشته و در یخچال نگداری کنید حالا اگر دوست داشته باشید یک مارمالاد داشته باشید که تکه های مربا در آن دیده نشود به این صورت عمل کنید به عنوان مثال  مارمالاد زردآلو زردآلوهای خشک یا قیصی را خوب خیس کرده تا آلودگی های آن برطرف گردد به اندازه یک برابرونیم شکر و5/2 تا3 برابر آب گذاشته و بگذارید بپزد نیمه آماده که شد مربا را با وسیله ای شبیه گوشت کوب یا حلیم کوب له کنید و دوباره روی حرارت بگذارید  پودر ژله را اضافه کرده و چند جوش که زد آماده می شود .من با دبه این کار را انجام دادم اکثر بچه ها شربت مربا را دوست ندارند و یا برخی میوه هارا  ولی این کار باعث می شود که تمام مربا به یکسان مصرف شود.