نان کشمشی  

مواد لازم:

مایه خمیر: 2 قاشق سوپ خوری

شیر ولرم: 450 میلی لیتر

شکر: 60 گرم

نمک: 1 قاشق سوپ خوری سر صاف

کره ذوب شده: 115 گرم

آرد سبوس دار: 700 تا 850 گرم

مواد میانی:

 

 

کشمش:140 گرم

کشمش بی دانه:  70 گرم

ماءالشعیر: 1قاشق سوپ خوری

جوزهندی رنده ریز شده:نصف قاشق چایخوری

کره ذوب شده: مقداری

رنده پوست 1 عدد پرتقال بزرگ

برای تزیین:

تخم مرغ زده شده: یک عدد

 

 

طرز تهیه:

مایه خمیر را با 125میلی لیتر شیر ولرم مخلوط کنید و به مدت15 دقیقه زمان دهید تا مایه خمیر ور بیاید.

شکر، شیر، نمک و کره را باهم مخلوط کنید. سپس مایه خمیر را به آن بیافزایید. پس از مخلوط کردن با140 گرم آرد، به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.

560 گرم از آرد را با مواد بالا مخلوط کنید و ورز دهید. اگر نیاز بود آرد بیشتری اضافه کنید. در نهایت باید خمیر نرمی بدست آید که به دست نچسبد. خمیر را در یک ظرف بزرگ چرب قراردهید و روی آن را بپوشانید. به مدت 5/2 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجمش دوبرابر شود.

هر دونوع کشمش، رنده پوست پرتقال، ماءالشعیرو جوز هندی را با هم مخلوط کنید.

پس از اتمام زمان استراحت، خمیر را جمع کنید و دوباره 30 دقیقه در مکان گرمی استراحت دهید.

دوقالب لوف 5/21 در 5/11 را چرب کنید.

خمیر را به اندازه 50 در 18 سانت باز کنید و با برس، کمی کره ذوب شده روی خمیر بمالید. مواد میانی را روی خمیر بریزید و آن را رول کنید و در قالب قراردهید. دوباره به مدت 10 دقیقه استراحت دهید تا حجم دارشود. به کمک قلمو، تخم مرغ زده شده را روی نان قرار دهید.

 قالب را در فر گرم با با دمای 400 درجه فارنهایت( 200 درجه سانتیگراد) به مدت 20 دقیقه بگذارید و پس از این زمان، حرارت فر را به 350 فارنهایت( 180 درجه سانتیگراد) به مدت 25 تا 30 دقیقه برسانید تا نان پخته و روی آن طلایی شود

من این نان را دوبار درست کرده ام