نان گیس

مواد لازم:

مایه خمیر: 1 قاشق سوپ خوری 

عسل: 1 قاشق سوپ خوری

شیر ولرم: 250 میلی لیتر

کره ذوب شده: 55 گرم

آرد  قوی: 420گرم

نمک: یک قاشق چایخوری

تخم مرغ زده : یک عدد

 

 

برای تزیین روی نان:

زرده زده تخم مرغ: 1 عدد

مقداری کره نرم شده

 

طرز تهیه

مایه خمیر، عسل، شیر ولرم و کره ذوب شده را با هم مخلوط کنید و به مدت 15 دقیقه در یک جای گرم استراحت دهید تا مایه خمیر عمل آید. آرد را الک کنید و با نمک مخلوط نمایید سپس آن را در ظرفی بزرگ بریزید و وسط آن را گود کنید. مخلوط مایه خمیر را با آرد هم بزنید. تخم مرغ زده شده را نیز به خمیر اضافه کنید دستها را تمیز کنید و خمیر را ورز دهید. در صورت نیاز کمی آرد روی خمیر بپاشید. خمیر حاصله خمیر نرمی است روی خمیر را با یک نایلون چرب بپوشانید و به مدت 5/1 ساعت در مکان گرمی قراردهید تا حجم خمیر دوبرابر شود.

پس از ورآمدن خمیر، آن را به 3 قسمت تقسیم کنید و به صورت نوارهای بلند درآورید.  قالب را چرب کنید و به صورت گیس، خمیر را فرم دهید. روی نان را به زرده تخم مرغ آغشته نمایید و به مدت30دقیقه دیگر در یک جای گرم استراحت دهید.

نان را در فر گرم با درجه حرارت 190 درجه سانتیگراد، به مدت 40 الی 45 دقیقه بپزید. پس از پخت نان با کمک برس روی نان را با کره روغنی کنید و میل نمایید.

من این نان را به دفعات درست کرده ام